Tuinontwerp De J van TuinHeb je een tuin maar die is niet helemaal naar je zin?

Of is je tuin nog exact hetzelfde als toen je in dit huis kwam wonen? Wel wat aangepast maar heeft het niet de sfeer die je zou willen. 

Wat zou je ervan vinden als jouw tuin helemaal de sfeer krijgt die jij mooi vindt en die bij jou past?

Daarbij gelet op de uitstraling van je huis en interieur, je persoonlijke smaak en wensen. Een compleet nieuw tuinontwerp of een advies om de huidige situatie met een paar eenvoudig aanpassing te veranderen.

De J van Tuin helpt jou met het realiseren van jouw tuinplannen door het maken van een tuinontwerp en een beplantingsplan. Vervolgens kun je zelf dit plan uitvoeren. Uiteraard kan de J van Tuin hiermee ook helpen. Met behulp van de juiste vakmensen – die bijvoorbeeld de aanleg,  bestrating, omheining of grondverzet invullen – creëren wij jouw persoonlijke sfeer in jouw tuin.

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit drie verschillende schetsontwerpen (2D) waarin de belangrijkste elementen van de tuin getekend zijn en waarin je nieuwe wensen en ideeën een plaats krijgen. Denk aan erfafscheiding, bestrating, vijver, schuur, veranda, plantvakken etc. Samen  bespreken we deze schetsen en volgt er een definitief tuinontwerp (2D)

Beplantingsplan

Als je een tuin ontwerpt is het slim om daar ook gelijk een beplantingsplan bij te laten maken. Hierin wordt in detail beschreven welke planten waar komen te staan. Er wordt rekening gehouden met de ligging van de tuin, zon/schaduw, wind en water daarnaast met de eigenschappen van de planten, zoals de hoogte, bloeitijd, kleur, textuur etc. Allemaal factoren die invloed hebben op het leven in de tuin. Door een weloverwogen beplantingsplan te laten maken dat helemaal past bij de tuin en jouw persoonlijke wensen voorkom je bijvoorbeeld dat jouw favoriete planten verdwijnen achter andere planten die veel groter worden.

Aan de hand van het beplantingsplan kunnen de plantvakken in de tuin ingericht worden.

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Ik kom graag in jouw situatie bekijken. In een eerste oriënterend gesprek staan vooral jouw persoonlijke ideeën en wensen centraal. Spreken mijn advies en ideeën jouw aan dan volgt de offerte en uitvoering.

Dit eerste gesprek is uiteraard vrijblijvend en daarom gratis. Vraag het tuinadviesgesprek hier aan.